2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: nemhogy kormánypártként, de még kormányon kívül sem szavaznánk a kabinet ellen!

2007. október 01. 16:01, utolsó frissítés: 16:08

Gyenge érvekre építette a Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági dokumentumát – nemhogy a liberális koalíció tagjaként, de kormányzaton kívülről sem támogatná az RMDSZ a Tăriceanu-kabinet menesztését – nyilatkozta Markó Béla RMDSZ-elnök október 1-i, kolozsvári sajtótájékoztatóján.

“Azon is csodálkozom, hogy a Demokrata Párt (PD) támogatja a PSD kezdeményezését, miközben jobboldali pártként határozzák meg magukat, dacára annak, hogy nem is olyan rég váltottak doktrínát” – célozgatott Markó a vádirat elfogadásának esélyeit illetően. Hangsúlyozta: nem tudni mi lesz a kimenetele az indítványnak.

A kabinet megbuktatása utáni esetleges megoldások kapcsán Markó elmondta, egy olyan lehetőséget mely szerint nemzeti egységkormány alakulna nem tart jó megoldásnak, elsősorban mert ilyen jellegű kabinetet súlyos belpolitikai válság esetén szoktak alakítani, miközben jelenleg szó sincs ilyesmiről. Szerinte az indítvány benyújtására messze nem elég indok, hogy kisebbségi kormány működik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS