2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyolcmillió eurót fektetnek be gyógyturizmusba Hargitán és Kovásznán

2007. október 02. 14:05, utolsó frissítés: 14:05

Nyolcmillió euró értékű beruházás révén kívánják fejleszteni a gyógyturizmust 2008 tavaszától Hargita és Kovászna megyében – közli az MTI. Demeter János Kovászna megyei önkormányzati elnök szerint a beruházási programban érintett Málnásfürdő vadászatra épülő turizmusát is bővíteni szeretnék.

A székelyföldi gyógyfürdők korszerűsítését célzó, Borvizek útja nevet viselő fejlesztési terv - majd a későbbiekben turisztikai kínálatcsomag - finanszírozója az Európai Unió Phare-programja, az érintett megyei és helyi önkormányzatok önrésze 10-10 százalék.

A két lépcsőben kivitelezendő program Kovászna megyében - a történelmi Háromszéken - több gyógyfürdőt érint, így jelentős fürdőfelújítási munkálatok színhelye lesz Előpatak, Bölön, Barót, Málnásfürdő, Oltszem, a sepsiszentgyörgyi Sugás-fürdő, Kézdimartonos és Sepsibükszád, Hargita megyében pedig Borszék, Tusnádfürdő, a székelyudvarhelyi Szejkefürdő, a csíkszeredai Zsögödfürdő, Gyergyóremete és Homoródfürdőket, e fürdők működéséhez elengedhetetlenül szükséges víz- és csatornarendszereket, közvilágítást építenek ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS