2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu számokkal érvel a kormány menesztése ellen

2007. október 03. 13:50, utolsó frissítés: 15:34

Több, mint 1000 személyt sikerült foglalkoztatni az elmúlt időszakban, jelenleg pedig országszerte csupán 350 ezer munkanélküli létezik. Ez az arány pedig sokkal kevesebb az 1992-es aránynál – hangsúlyozta Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök, a szociáldemokraták által beterjesztett bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján tartott védőbeszédében.

Hangsúlyozta: nem áll a PSD azon állítása, miszerint két Románia létezik, egy elszegényedett vidéki és egy gazdaságilag dinamikusan fejlődő városi országrész, mivel a liberális kabineteknek 2004 óta sikerült a eltüntetni a társadalmi és gazdasági különbségeket.

A miniszterelnök számadatai szerint jelenleg az országos átlagbér 62 százalékkal nagyobb a 2004-hez képest, továbbá valós értékben 36,5 százalékkal nőttek a nyugdíjak az elmúlt egy év során.

A kormány egyik jelentős megvalósításának számít, hogy a 16 százalékos, egységes adókulcs és a társadalombiztosítási rendszer reformja következtében 2005-höz képest több, mint 18 százalékkal nőtt az állambüdzsé – ecsetelte Tăriceanu.

A kormányfő kitért a PSD vádiratában felhozott, európai uniós források lehívásának problémájára is. Szerinte a legnagyobb parlamenti alakulatnak nincs miért aggódnia az EU-s források lehívása miatt, ugyanis Románia ezen a téren Ausztriát is megelőzte az elműlt időszakban.

“Mindezek alapján nem tartom indokoltnak a kormány menesztését” – zárta beszédét a miniszterelnök. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS