2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Érkezik a külföldi tőke, robbani fog az erdélyi ingatlanpiac – jósolják külföldi szakértők

2007. október 04. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

Az erdélyi ingatlanpiac szárnyalására lehet számítani az elkövetkező időszakban, az ingatlanpiaci kereslet hirtelen növekedése és a külföldi tőke gyors beáramlása következtében a régióba – hívják fel a figyelmet a brit Easier tanácsadó cég szakértői. Szerintük az ország más részeiben az ingatlanpiaci kereslet megnövekedése azt mutatja, hogy a Bukaresten kívüli térségek is rendkívül vonzóak a befektetők számára.

Tegnap a New York Times napilapban közölt témába vágó cikkében megállapítja, Románia-szerte a különböző térségekben robbannak az ingatlanok árai. A fővárosi ingatlanpiac mellett, számos más térség újabb külföldi befektetőket vonz – kommentálja a napilap. Ehhez többek között hozzájárul, hogy az erdélyi turizmus is fellendülőben van, az olyan történelmi városok pedig, mint Brassó, Segesvár vagy Kolozsvár számos látogatót vonzzanak.

Az Easier tanácsadói úgy vélik, az erdélyi infrastrukturális beruházások tovább növelik majd az ingatlanpiaci árakat a térségben, különösképpen a brassói repülőtér, és észak-erdélyi autópálya építése következtében.

Anthony Raftopol Bukarestben dolgozó amerikai ügyvéd a Hotnewsnak elmondta, Romániában az ingatlanpiaci árak a közeljövőben drasztikusan emelkedni fognak, a gazdasági növekedés miatt. Ez a tényező potenciális célponttá teszi az országot külföldi befektetők számára, de már így is számos nagy német, brit vagy osztrák befektető jelen van a romániai piacon – állapította meg az ügyvéd. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS