2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fokozott ellenőrzés a román-magyar határon

2007. október 05. 10:55, utolsó frissítés: 10:55

Összehangolt közúti ellenőrzést végez az ukrán és a román határszakaszon csütörtöktől szombatig a magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a határőrséggel, valamint a vám- és pénzügyőrséggel együtt. Az NKH közleménye szerint az akció alatt a Románia felől belépő tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotát, fuvarokmányait, továbbá a vezetési és pihenőidőkre, valamint a veszélyes áruk szállítására vonatkozó nemzetközi egyezmények előírásainak betartását ellenőrzik.

A vizsgálat során az NKH mobil vizsgáló állomásaival és tengelysúlymérő berendezéseivel állapítják meg, hogy a jármű műszaki állapota megfelelő-e, részt vehet-e a közúti közlekedésben. Amennyiben probléma merül fel a gépjárművel vagy annak vezetőjével kapcsolatosan, a közlekedési hatóság a gépjármű kényszerjavítását, illetve a sofőr számára kényszerpihenőt rendel el.

A határszakaszokon végzett fokozott ellenőrzések segítségével megakadályozható, hogy nem megfelelő műszaki állapotban lévő vagy túlsúlyos gépjárművek, a kötelező pihenőidőt be nem tartó, fáradt gépjárművezetők közlekedjenek az utakon, vagy haladjanak tovább Magyarországon keresztül más európai célországokba - hangsúlyozza a közlemény. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS