2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem rúgta ki a PSD Iliescut

2007. október 08. 10:46, utolsó frissítés: 11:43

Ion Iliescunak tisztáznia kell decemberig párton belüli státusát - nyilatkozta Mircea Geoană, a PSD elnöke a szociáldemokraták szombati brassói ülését követően, amelynek központi témája az általuk benyújtott bizalmatlansági indítvány sikertelensége volt.

Sokan azt valószínűsítették, hogy a végrehajtó bizottság kizárással bünteti a korábban a bizlamatlansági indítvány benyújtását ellenző volt államfőt és további négy honatyát, akik az indítvány ellen emelték fel hangjukat. Az egyik forgatókönyv az lehetett volna, hogy pártvezetés megvonja támogatását a szenátusi frakciót vezető Iliescutól, ezt követően a PSD helyi szervezete javasolja szankcionálását vagy kizárását.

Geoană azt állítja, a bizottság ülésen senki sem kérte Iliescu megbüntetését. Ehhez képest az engedetlen szenátor megúszta annyival, hogy a szociáldemokraták elnöke felszólította: év végéig tisztázza párton belüli szerepét.

Az ülésen nem vett részt Iliescu, aki Bukarestben maradt, hogy "méltó búcsút vegyen" Antonie Iorgovantól, aki múlt héten hunyt el. A párt tiszteletbeli elnöki címét is betöltő Iliescu úgy vélekedett, a párt teljes vezetőségének ezt kellett volna tennie, mivel egy ilyen helyzetben "nem a koncon kellene marakodni." (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS