2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szigorítják az orvosok külföldi munkavállalását

2007. október 08. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

Az orvosoknak ezután nem lesz annyira könnyű kilépni a rendszerből, mint eddig, nyilatkozta szombaton Petrozsényban Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter, hozzátéve, a tárca most készít elő egy jogszabályt ennek érdekében. Nicolăescu elmondta, a jogszabály szigorítaná a feltételeket, amelyek szerint az állam pénzén szakképesített orvosok külföldön vállalhatnak munkát a szakmájukban.

A miniszter szerint Romániában több egészségügyi szakterületen munkaerőhiány van, a 48.000 aktív alkalmazott közül 2.500-nak van hitelesített bizonyítványa, amellyel külföldön is dolgozhatnak a szakmájukban. Törvénybe kell foglalnunk, hogy az egészségügyben dolgozók kétszer annyi időt legyenek kötelesek a hazai rendszerben dolgozni, mint amennyi idő alatt megszerezték a szakképesítést. Ennek érdekében vagy sürgősségi kormányrendeletet hozunk, vagy törvényt alkotunk – mondta Nicolăescu.

Az elmúlt évek befektetései az egészségügyben dolgozók munkakörülményein is javítanak, vélekedett Nicolăescu, aki rámutatott: a három év kormányzás alatt a bérek 60%-kal növekedtek. A miniszter hozzátette: arról is beszélnek a közeljövőben, hogyan jutalmazzák az egészségügyi dolgozók hatékonyságát. (paprika rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS