2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Műsorok díjmentes átadásával segíti az MTV a határon túli magyar televíziókat

2007. október 09. 18:39, utolsó frissítés: 18:39

A Magyar Televízió novembertől három műsora, köztük a Kárpát Expressz című napi magazin korlátlan és díjmentes továbbsugárzását teszi lehetővé a határon túli magyar televízióknak - közölte Rudi Zoltán, az MTV elnöke, amikor kedden tárgyalt Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével és Peczár Károllyal, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja pártigazgatójával.


Az MTV közleménye szerint mindkét megbeszélésen szóba került a televízió és a határon túl élő magyar nézők kapcsolata, és az, hogyan tudná segíteni a Magyar Televízió a magyar közösségek televízióinak munkáját. A megbeszélések eredményeként Rudi Zoltán elmondta, hogy november 1-től három műsor, a Kárpát Expressz, az Átjáró, és a nemrég debütált Kézfogás című műsorok korlátlan továbbsugárzásának engedélyezésével kíván segédkezet nyújtani a társintézményeknek.

Külön is szerepelt a napirenden a határon túli televíziós alkotóműhelyek támogatása. Ennek keretében az MTV januárban pályázat kiírásával kívánja serkenteni a Kárpát-medencei "képírók" alkotókedvét.

Markó Béla és Rudi Zoltán tárgyalásán az RMDSZ és az MTV együttműködésének példájaként említették az Érmellékről közösen készített húsz részes, a magyar televíziózásban egyedülálló film-monográfiát. Az alkotást a tervek szerint az RMDSZ és a Magyar Televízió közösen mutatja be Nagyváradon, később pedig a képernyőn is találkozhatnak vele a nézők. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS