2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Néppárt támogatja Tőkést – erősítette meg az EPP elnöke

2007. október 09. 19:04, utolsó frissítés: 2007. október 10. 09:39

Kedden Wilfred Martens, az Európai Néppárt (EPP) elnöke a következő nyilatkozatot tette a közelgő romániai választások alkalmából:

"Az Európai Néppárt reméli, hogy román tagpártjai – a Demokrata Párt, a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége és a Kereszténydemokrata Parasztpárt - jó eredményt érnek majd el a 2007. november 25-re kitűzött európai parlamenti választásokon Romániában. Az EPP arra számít, hogy az Európai Parlamentben Romániának jutó helyek többségét elnyeri majd.

Ezen túl Tőkés László püspök, független képviselő-jelölt az EPP közeli barátja, aki európai parlamenti képviselővé való megválasztása esetén elkötelezte magát, hogy az Európai Néppárt-Európai Demokraták képviselőcsoportján belül a néppárti frakciónak lesz a tagja az Európai Parlamentben. Így az EPP pozitívan áll Tőkés püspök jelöltségéhez.

Éppen ezért Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnöke teljesen pontosan nyilatkozott Tőkés László püspök jelöltségével kapcsolatban."

A Fidesz elnöke a hétvégén Tőkés meghívására résztvett az aradi megemlékezésen, és kifejtette: a Fidesz és az EPP is támogatni fogja a püspök kampányát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS