2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PSD-segédlettel próbálja elkerülni a kormányfő a védzáradékot

2007. október 10. 10:48, utolsó frissítés: 11:11

Az ország mezőgazdasága, igazságszolgáltatása, költségvetése és konkurenciája terén tapasztalható lemaradások behozására, a Szociáldemokrata Párt (PSD) európai uniós ügyekben járatos szakértőivel működik együtt Călin Popescu Tăriceanu kormányfő – számol be erről mai számában a Cotidianul. A miniszterelnök nemrégiben a PSD-ből Vasile Puşcaş, volt EU-csatlakozásért felelős politikust kereste meg, az EU mezőgazdasági védzaradékának életbe léptetésének elkerülése érdekében. Emellett a liberális-kabinet Alin Teodorescu szociáldemokrata képviselőt is bevonta a mezőgazdaság és igazságszolgáltatás hatékonyságának növelésébe.

A PSD-beli szakértőkkel való együttműködés Mircea Geoană pártelnököt is meglepte, akinek nem volt tudomása a liberálisok és PSD-s politikusok közti kapcsolatokról. Puşcaş maga is beismerte találkozott a kormányfővel, azonban nem politikai, hanem szakmai témákról tárgyaltak, mint az ország mezőgazdasági, igazságszolgáltatási, költségvetési és konkurenciához fűzödő problémái.

Tăriceanu kormányfő az európai ügyekért felelős bizottság tegnapi ülésén azt nyilatkozta, a lemaradások kezelése nem egy bizonyos tárcavezetőtől vagy akár a miniszterelnöktől egyszemélyben függ, a problémák megoldására közös erőfeszítésre van szükség.

Az Európai Bizottság (EB) legutóbb Romániának címzett levelében rámutat, a mezőgazdasági támogatásokkal foglalkozó hatóság tevékenysége nem elég hatékony, ennek ellenére az EU egyelőre nem lépteti érvénybe Romániával szemben a mezőgazdasági védzáradékot, az ország egy hónap haladékot kap a mezőgazdasági kifizetések terén történő lemaradások behozására. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS