2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Cioloş határidőn belül megoldja a mezőgazdasági kifizetéseket

2007. október 16. 16:57, utolsó frissítés: 17:02

Az Európai Bizottság (EB) által kijelölt egy hónapos határidőn belül megoldja az új mezőgazdasági miniszter, Dacian Cioloş a mezőgazdasági kifizetések problémáját – ígérte Călin Popescu Tăriceanu kormányfő. Emellett utalva Traian Băsescu tegnapi bejelentésére – miszerint közbenjár az EB-nél a mezőgazdasági védzaradék elkerülése érdekében – a kormányfő hangsúlyozta: a védzáradékot nem bizonyos politikai ítéletek alapján lépteti érvénybe az EB, hanem azért mert az agrárpénzeket kezelő ügynökség nem működik megfelelőképpen. A kifizetések programját Cioloş még azelőtt hatékonyan elkezdi működtetni, mielőtt az államfő közbenjárna az unió illetékes szerveinél a mezőgazdasági támogatások megvonását elkerülendő– nyilatkozta Tăriceanu.

A kormányfő szerint a közbeszerzési törvény elfogadása is késett, de a kabinet megtalálta a módját az EU-s mezőgazdasági szubvenciók megszerzésére.

November 9-ig az agrárminiszternek a mezőgazdasági területek nyilvántartási problémáját kell megoldania, tekintettel, hogy a hatóságok a valóságnál több mezőgazdasági területet jelentettek be az EB illetékes szerveinél. Az ellenőrzésekből kiderült, a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak, így a minisztériumnak garantálnia kell a méréseket végző szoftver pontosságát. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS