2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mădălina Rădulescu a TVR ideiglenes hírigazgatója

2007. október 17. 14:09, utolsó frissítés: 15:23

Kinevezte tegnap a Román Televíziótársaság (SRTv) elnöke, Alexandru Sassu az SRTv új hírigazgatóját, Mădălina Rădulescu személyében. A kinevezés 30 napra szól de meghosszabítható, amennyiben versenyvizsga során nem töltik be ezt a tisztséget.

Rădulescu korábban a közszolgálati adó kapcsolattartásért felelő igazgatója volt. Az új hírigazgatónak 10 éves tv-szerkesztői tapasztalata van, 1995 és 2004 között az Antena 1 felelős igazgatójaként dolgozott.

A régi hírigazgató, Rodica Culcer leváltásáról azután határozott az SRTv etikai bizottsága, hogy az adó híradójában, Andrei Mureşan volt CDR-kormánytag és Decebal Traian Remeş múlt héten lemondott mezőgazdasági miniszterről közölt videofelvételeket, melyek egy közbeszerzési szerződésben való közbenjárásról szóló beszélgetést tartalmaztak.

A Remeşről közölt felvétel kapcsán Rădulescu kifejtette, bármilyen újságíró bejátszatta volna a felvételeket, viszont egy közszolgálati adónál kétszer meggondolta volna az anyagok nyilvánosságra hozását. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS