2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A cégvilággal együtt dolgozza ki jövőbeni projektjeit az IT-tárca

2007. október 18. 17:10, utolsó frissítés: 18:06

Romániai Digitális Gazdasági Tanács (DGT) néven hozza létre a Távközlési és Informatikai Minisztérium (MCTI) azt a szakmai, konzultatív jellegű bizottságot, mely a szaktárcával párhuzamosan dolgozza ki a jövőbeni, akár közpolitikai jelentőségű IT-terveket. A tanács létrehozásáról a tárca vezetősége, és a hazai IT&C ágazat tizenöt szakmai társulásának képviselője döntött október 16.-i ülésén, Bukarestben.

Winkler Gyula tárcavezető szerint, a DGT a minisztérium és a magánszféra képviselői közötti partnerségen alapszik. Egy olyan intézményes keret megteremtését jelenti, amely lehetővé teszi az állandó párbeszédet és konzultációt a szaktárca és az IT&C ágazat képviselői között.

A DGT az információs társadalomról szóló stratégiák kidolgozásában, az IT&C ágazat problémáinak elemzésében, a versenyképesség és export növekedését célzó programok kidolgozásában, az IT&C piac növekedésének elősegítésében, az ágazat népszerűsítésében, törvénykezdeményezések véleményezésében vállalna szerepet.

A DGT létrehozására vonatkozó kormányrendelet tervezetének kidolgozására az ágazat képviselői a minisztériumot kérték fel. Ennek munkaszövegét a következő hetekben a szaktárca honlapján is közzéteszik, majd ezt követően a kormány elé terjesztik.

A konzultatív tanácsba meghívják a Tanügy-, a Belügy-, a Pénzügy-, valamint a Munkaügyi Minisztérium egy-egy képviselőjét is. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS