2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Novembertől Kolozsvárról repül a Wizz Air

2007. október 18. 17:40, utolsó frissítés: 18:07

A Wizz Air bejelentette, hogy novembertől erdélyi járatait a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről indítja és ezzel egyidőben megszünteti marosvásárhelyi üzemelését. Így a légitársaság eddig Marosvásárhely - Budapest, Róma, Barcelona és London Luton közötti járatai 2007. november 13-tól Kolozsvárról indulnak majd. A februárban indítandó dortmundi járat már Kolozsvárról fog üzemelni.

A Wizz Air 2006 júliusában indította első marosvásárhelyi járatait. A gyakori kedvezőtlen időjárás és az a körülmény, hogy a repülőtér nem javított leszállító rendszerén, folyamatosan veszélyeztette a légitársaság járatainak pontosságát, késéseket és nem kívánt törléseket eredményezve.

Ezzel ellentétben a kolozsvári repülőtér már jóval fejlettebb technologiával és megfelelő növekedési tervvel rendelkezik, melyek kedvező körülményeket biztosítanak az egyre növekvő légitársaság számára – áll a fapados légitársaság által kiadott közleményben.

A Wizz Air az indulás alkalmából összes kolozsvári járatán 4990 Ft-os (69 RON) áron kínál (egy irányba, adókkal és illetékekkel) 10 000 helyet utasai számára. Az különleges akció keretén belül vásárolt repülőjegyekkel 2008. március végéig lehet utazni. (sajtóközlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS