2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bővül a lakáskínálat Kolozsváron: tízezernél több lakás épül

2007. október 19. 13:52, utolsó frissítés: 13:56

Jelentősen javulhat a kolozsvári lakáskínálat, annak következtében, hogy félmilliárd euró értékű lakónegyed-építési tervet hirdettek meg az elmúlt hónapokban a magánvállalkozók.

Az ország több városához hasonlóan Kolozsvár is jelentős lakáshiánnyal küszködik, ezért Bukarest után itt a legmagasabbak a lakásárak. A helyi önkormányzat elsősorban telket kínált fel vállalkozóknak a lakónegyedek megépítésére. Az ilyen társulások nyomán indul útjára a két legjelentősebb lakásépítési program is.

A legnagyobb szabású lakónegyed-tervet a TriGránit ingatlanfejlesztő csoport részét alkotó Polus Real Estate hirdette meg. A 230 millió euró értékű, 203 hektáron elterülő projekt keretében várhatóan 5 800 lakás épül. Az önkormányzat az Impact nevű céggel is szerződést kötött, ennek következtében újabb 5 500 lakást bocsátanak majd áruba.

Ezzel párhuzamosan saját költségből, két kisebb lakónegyedet is építenek a magánvállalkozók. Az Europort ingatlankezelő cég 35 millió eurós beruházásból várhatóan 1200 apartmannal bővíti majd a kolozsvári lakáskínálatot. Az Errigal Residence nevet viselő projektet a román-ír vegyes tőkéjű Errigal Triumph és az olasz tőkéjű Romagna Constructii finanszírozza. A tervezett beruházás költségeit 4,5 millió euróra becsülik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS