2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély: meggondolhatja magát a WizzAir, ami a kolozsvári költözést illeti

2007. október 20. 21:57, utolsó frissítés: 2007. október 22. 16:59

A WizzAir diszkont légitársaság felülvizsgálhatja döntését, miszerint november 13-tól erdélyi járatai a kolozsvári repülőtérről indulnak - jelentette ki Borbély László regionális fejlesztési minister. A politikus vállalta, hogy közvetít a WizzAir és a marosvásárhelyi repülőtér vezetősége között. Elmondta, beszélt Váradi Józseffel, a légitársaság vezérigazgatójával, aki kilátásba helyezte, hogy amennyiben előnyös ajánlatot kapnak, felülvizsgálhatják korábbi döntésüket.

Borbély szerint a vállalat elköltözésének valós oka nem az, hogy a marosvásárhelyi repülőtér szomszédságában lévő vegyipari kombinát miatt gyakran keletkezik köd. Szerinte kommunikációs hiba történt a légi társaság és a repülőtér vezetősége között, ugyanis ez utóbbi a WizzAir egyik október eleji levelét válaszra sem méltatta.

Hozzátette: a fapados járatokat működtető társaság abban érdekelt, hogy a marosvásárhelyi repülőtér minél jobb minőségű szolgáltatásokat biztosítson. Jelezte: van lehetőség a kifutópálya korszerűsítésére, hiszen a kormány kész 4 millió lejt (több mint 1 millió 100 ezer eurót) kiutalni erre a célra.

Lokodi Edit Emőke, a Maros megyei tanács elnöke a Rompres hírügynökségnek elmondta: összesen 8 millió lejre (több mint 2 millió 350 ezer euróra) lenne szüksége a tanácsnak ahhoz, hogy a megfelelő beruházásokat elvégezzék. Lokodi szerint azonban a Wizz Air vélhetően nem a beruházások hiánya miatt távozott, hanem elsősorban az alacsonyabb repülőtéri illetékekben érdekelt, ami új légi társaságként a kolozsvári repülőtéren is megilletné őket ottani működésük első évben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS