2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bíró Rozália is szerepel az EP-jelöltek feketelistáján

2007. október 22. 11:16, utolsó frissítés: 16:26

Közzétette a Tiszta Parlamentért Koalíció (CPC) azoknak az EP-jelölteknek a névsorát, akik a civil szervezet szerint nem teljesítik az EP-jelöltséghez szükséges feddhetetlenségi követelményeket. A 11 nevet tartalmazó feketelistán RMDSZ-részről Bíró Rozália nagyváradi alpolgármester neve is megjelenik.

A civil szervezet a helyi sajtóra hivatkozik, mely szerint Bíró több ízben visszaélt hivatali befolyásával, Kiss Sándor nagyváradi vállalkozó és az önkormányzat között megkötött szerződések nyomán.

Biró Rozália a Krónikának a kezdeményezést úgy kommentálta, a szervezetnek pletykák helyett konkrét tényekre kellene alapozniuk. Az alpolgármester emellett tagadta az ellene felhozott vádakat, és azt sérelmezte, hogy a CPC illetékesei nem keresték meg személyesen mielőtt a névjegyzéket nyilvánosságra hozták volna.

A nemkormányzati szervezet által összeállított névsorban szerepel még Petru Filip és Marian Zlotea demokrata, Daniel Dăianu és Christian Anghel liberális, Daniela Buruiană-Aprodu, Cristian Stănescu és Nicolae Pătru nagy-romániás, Adrian Severin és Ioan Mircea Paşcu szociáldemokrata, valamint George Becali új generációs EP-jelölt. (realitatea/krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS