2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma mutatja be EP-jelöltlistáját a Demokrata Párt

2007. október 22. 13:26, utolsó frissítés: 16:28

Wilfried Martens európai néppárti vezető és Traian Băsescu államfő jelenlétében mutatja be hétfőn EP-jelöltlistáját a Demokrata Párt (PD). Az államfőt több oldalról is bírálták már a rendezvényen való részvételéért, tekintettel arra, hogy az államelnöki intézménynek pártpolitikától független hatalomként kellene működnie.

Sorin Frunzăverde kampányfőnök és egyben EP-jelölt korábbi bejelentéséhez híven az alakulat főbb témái a kampány során a korrupció elleni küzdelem, az egyéni választókerületes választási rendszer, az oktatás és egészségügy korszerűsítése, a közigazgatás hatékonyságának növelése, az infrastruktúra-fejlesztés és szegénység megelőzése.

A párt jelöltlistájának első helyén Sorin Frunzăverde áll, őt követi Roberta Anastase és Petru Filip nagyváradi polgármester, jelenleg is EP-képviselő, akinek feddhetetlenségét egyébként a Tiszta Parlamentért Koalíció nevű civil szervezet megkérdőjelezte. Monica Iacob-Ritzi áll a jelöltlista negyedik helyén, továbbá ötödik Marian Jean Marinescu, hatodik pedig Maria Petre. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS