2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott Szabó István, a Szatmár megyei tanács elnöke

2007. október 22. 18:08, utolsó frissítés: 18:08

Egészségügyi okokból lemondott tisztségéből Szabó István, a Szatmár megyei tanács elnöke, négy nappal azelőtt, hogy a korrupcióellenes hatóság (DNA) által ellene kiadott, a megye elhagyásának megtiltására vonatkozó határozat lejárt volna.

A megyei tanács közleménye szerint Szabó István hétfőn nyújtotta be lemondását megyei tanácselnöki és megyei tanácsosi tisztségéből. "Egészségügyi okokból mondok le. Köszönöm azoknak, akik megszavaztak és támogattak az évek során, amikor eleinte az alelnöke, majd az elnöke voltam a Szatmár megyei tanácsnak" – mondta Szabó István.

A DNA ügyészei májusban indítottak vizsgálatot a tanácselnök ellen befolyással való visszaélés, illetve nem a közvéleménynek szánt információk illetéktelen személyeknek való kiadása miatt. Szabó Istvánt azzal vádolják, hogy 2006 októbere és decembere között bizonyos összegeket utalt ki az állami költségvetésből helyi közösségek programjainak a megvalósítására, és olyan Szatmár megyei községeket részesített előnyben, amelyeket RMDSZ-es polgármesterek vezettek. (paprika rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS