2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilágy megyében épül Erdély legnagyobb juhvágóhídja

2007. október 23. 13:28, utolsó frissítés: 13:28

Szilágy megyében épül Erdély legnagyobb juhvágóhídja, amelyet már a jövő év februárjában fel is avatnának – írta keddi számában a Krónika. A napilap szerint a kétmillió eurós beruházás a tervek szerint nemcsak Szilágy megyét, hanem a környező megyéket is kiszolgálná.

A vágóhíd kizárólag juhok feldolgozására szakosodik, és az európai uniós előírásoknak megfelelően szerelik fel – mondta a lapnak Ioan Daraban, a Szilágy megyei juhtartók egyesületének alelnöke.

Hozzátette: az egység technikai felszerelését és a hűtőkamrákat Olaszországból vásárolják meg. A februári nyitáshoz azért ragaszkodnak a befektetők, hogy a húsvéti ünnepekre már az új, engedélyezett vágóhídról kerüljenek ki a juhtermékek. Jövőre már a törvény által előírt módon dolgozhatjuk fel az állatokat, és így a vásárlók számára is biztosított a minőség – idézi a Krónika Darabant.

A lap emlékeztet: jelenleg nincs a megyében egyetlen hivatalosan engedélyezett vágóhíd sem, ezért az idén a megyei állategészségügyi igazgatóság a húsvéti ünnepek alatt kénytelen volt három vágóhíd működését ideiglenesen engedélyezni. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS