2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meglepő mértékben nőttek az autóeladások

2007. október 25. 16:54, utolsó frissítés: 17:03

Várakozáson felül értékesítették az idén az új gépkocsikat Romániában: 2007 első kilenc hónapjában körülbelül 10 ezer, gyárból frissen kikerült autóval többet adtak el, mint tavaly egész évben – írta csütörtökön a Ziarul Financiar.

A román autógyártók és importőrök szövetségének (APIA) kimutatása szerint a január-szeptember közötti időszakban az értékesített új járművek száma eléri a 265 ezret, ami tízezerrel több, mint a tavaly egész évben eladott autók száma.

Az APIA arra számít, hogy az idén 320 ezer új gépkocsi talál gazdára Romániában, de Brent Valmar, az APIA elnöke valószínűnek tartja, hogy az év végén regisztrált adatok felülmúlják a szövetség becsléseit.

Az idei év első kilenc hónapja alatt 52%-kal nőtt az eladott importautók száma is 2006 hasonló időszakához képest, ami azt jelenti, hogy több mint 146 ezer jármű talált gazdára. A lap becslése szerint az importautók piaca elérte szeptemberben a 2,5 milliárd eurót, s ezért már a következő hat hét alatt várhatóan meghaladják a 3 milliárd eurót. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS