2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eladta biztosítótársaságát a Transilvania Bank

2007. október 25. 17:27, utolsó frissítés: 18:31

A francia Groupama csoport megvásárolta a BT Asigurări biztosítótársaságot a Banca Transilvaniától. A BT Asigurări 2006-ban 60 millió eurós díjbevételt ért el, piaci részesedése 4 százalék. Ezzel a társaság a nem-életbiztosítási ágazatban kilencedik, az életbiztosításiban pedig a tizenkettedik biztosító Romániában.

A Groupama stratégiai fejlesztési terveivel összhangban ay akvizíció célja, hogy a francia biztosító vezető piaci szereplőjévé emelkedjen a pán-európai biztosítótársaságok között. Az erős gazdasági növekedés és a biztosítási termékek alacsony penetrációja miatt Románia kiemelkedő lehetőségeket nyújt a szektor számára.

2007 első félévében a BT Asigurări közel 40 millió eurós bevételt könyvelhetett el, ami 40 százalékkal több az egy évvel korábbinál. 2004 és 2006 között a cég 162 százalékos növekedést ért el, miközben ebben a periódusban a teljes piac növekedése csak 54 százalékos volt. A BT Asigurări Románia második legnagyobb disztribúciós hálózatával rendelkezik, országszerte több mint 270 képviselete és fiókja van.

A Groupama Csoport Közép-Európában eddig csak Magyarországon volt jelen a Groupama Biztosító Zrt.-vel, amely főként a gépjármű-biztosítás, lakásbiztosítás és életbiztosítás területén működik aktívan. A francia anyacég további felvásárlási lehetőségeket keres Közép-, Kelet- és Dél-Európában. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS