2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A regionális felosztásról vitázna az RMDSZ

2007. október 26. 13:43, utolsó frissítés: 13:43

Az RMDSZ azt szeretné, ha európai témákról beszélnénk a kampányban. Egyik ilyen fontos téma például Románia regionális felosztásának kérdése, ugyanis a jelenlegi struktúra nem felel meg az uniós előírásoknak – mondta Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter Nagybányán.

A jelenlegi felosztás egészségtelen versengést szül a megyék között, holott az lenne a célja ezeknek a régióknak, hogy összehangolt fejlesztési tervek alapján dolgozzanak – magyarázta a miniszter. Ebben a formában sem gazdaságilag, sem történelmileg nincs közös szál, amely összefoghatná a régiókat, ráadásul két esetben a lakosság száma meghaladja a 3 milliót, amely a felső határ az Unióban.

Az RMDSZ éppen ezért partnereket keres,hogy országos szinten kerüljön megvitatásra a regionális felosztás kérdése. Számítanak a politikai pártokra, az önkormányzatok szövetségére, a civil és szakami szervezetekre, hogy együtt, közösen megtalálják azt a struktúrát, amely a fejlődést szolgálja – így az EP-képviselőjelölt. (hírszerk./sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS