2019. október 19. szombatNándor
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cseke szerint minden magyarnak az RMDSZ-re kell szavaznia

2007. október 29. 10:06, utolsó frissítés: 10:14

Az erdélyi magyarságnak bele kell szólnia saját jövőjébe, illetve az RMDSZ-en keresztül jelen kell lennie Brüsszelben a kisebbségpolitikai lépések szorgalmazása érdekében, az Európai Parlament (EP) ugyanis hamarosan elfogadja a kisebbségi keretegyezményt – hívta fel a figyelmet Cseke Attila, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető elnöke október 27-én, Újszentesen, a párt Temes megyei kampánynyitó rendezvényén.

„Tisztában kell lennünk azzal, hogy brüsszeli jelenlét nélkül az RMDSZ hazai támogatottsága is megcsappanhat. Ha nem „látszik” a november végi választásokon az a másfél millió magyar, akinek az RMDSZ képviseli az érdekeit, a hazai pártok nem tekintenek majd minket tárgyaló félnek. A magyarság tehát el kell menjen szavazni, és mindenkinek az RMDSZ-re kell adnia a voksát” – így Cseke.

Szerinte az utóbbi hetek eseményei egyértelműen bizonyították, hogy Romániában semmi sem visszafordíthatatlan, és a kisebbségi jogok megnyirbálása bármikor elkövethető, a magyar közösség tehát nem engedheti meg magának, hogy képviselet nélkül maradjon az EP-ben.

A Temes megyei szervezet elnöke, Halász Ferenc tájékoztatta a kampányrendezvényen jelenlévő képviselőket: hamarosan Temes megyét is érinti majd a szórványkaraván, majd pár nappal ezután a párt országos kampánykaravánja is áthalad a megyén és minden magyarlakta településen alkalom nyílik az EP-jelöltekkel való személyes beszélgetésekre. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS