2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szombaton indul az elektronikai cikkek szemétbegyűjtése

2007. október 29. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

November 3-án, szombaton indul első körben a környezetvédelmi tárca (MMDD) által kezdeményezett, használt elektromos és elektronikai cikkek szemétbegyűjtése. Az akció a zöld tárca által meghirdetett szelektív hulladékgyűjtés programba illeszkedik, a használt elektronikai cikkeket speciális gyűjtőközpontokban halmozzák fel, majd újrahasznosításra szánják.

Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter a kezdeményezés apropóján korábban lapunknak kifejtette: a szaktárca 217speciális hulladékbegyűjtő központot hozott létre országszerte, ebből jelenleg 182 működik is. A programot kezdetben negyed évente, a későbbiekben pedig havonta szeretné megismételni a környezetvédelmi tárca – tájékoztatott a miniszter. Mint mondta, nem lehetett tovább karban tett kézzel várni a szelektív hulladékgyűjtés beindítására, lépni kellett.

A háztartásokban mellőzött elektronikai cikkeket szombaton helyezhetik a háztartási hulladék mellett lakásuk elé a lakosok, majd ezt követően a szemétbegyűjtő vállalatok elszállítják azokat. (hírszerk./vásárhelyi hírlap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS