2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: Orbán kijelentése a legcinikusabb politikai megjegyzés, amit hallottam

2007. október 30. 11:00, utolsó frissítés: 14:40

Orbán Viktor kijelentése, miszerint nem neki, hanem az erdélyi magyarságnak kellene lelkiismeretfurdalása legyen, ha a romániai magyarok a Tőkés és RMDSZ közti politikai verseny következtében képviselet nélkül maradnak az Európai Parlamentben (EP), a legcinikusabb kijelentés, amit magyarországi politikustól 17 év alatt hallottam” – jelentette ki Kelemen Hunor. Az RMDSZ ügyvezető elnöke a ma reggeli, kolozsvári sajtótájékoztatón a Fidesz elnökének hétvégi, Tőkés László független jelölt támogatása céljával tett erdélyi látogatása során elhangzott kijelentésére utalt.

Kelemen emellett hangsúlyozta: a vajdasági és kárpátaljai példák igazolják, hogy ott, ahol a magyarországi politika beavatkozott a kisebbségi képviselet kérdésébe, a magyar kisebbség kiszorult a parlamentből, a közösség pedig megosztottá vált.

“Elvárjuk, hogy a magyar politikusok ne avatkozzanak be az erdélyi magyarság képviseletébe, ahogy mi sem avatkoztunk be, valahányszor Magyarországra látogattunk, a magyar belügyekbe – hívta fel a magyarországi pártok képviselőinek figyelmét az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Frunda György, a párt EP-listavezetője, az október 30-án Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón jelezte, mint az Európai Néppárt (EPP) Európa Tanács-beli (ET) alelnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz Tőkés László EP-jelöltségét támogassa, holott Orbán Viktor pártja ugyanannak a pártszövetségnek a tagja, mint az RMDSZ. (tudosítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS