2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frunda szerint a választók egyszerűen nem tudták, hogy Tőkés miatt bukott a közös lista

2007. október 30. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

A választók egyszerűen nem tudtak arról, hogy a közös lista azért hiúsult meg, mert Tőkés László és a mellette álló csapat elutasította azt – hívta fel a figyelmet Frunda György, az RMDSZ EP-listavezetője a párt kampányáról október 30-án tartott kolozsvári sajtótájékoztatón. Az RMDSZ szenátora szerint a tájékozatlanság az emberek választói opcióit befolyásolja, vagyis a végső választási eredményt – ez pedig nem biztos, hogy kedvező az RMDSZ számára.

A választók hiányos értesülésének Frunda szerint azért van jelentősége, mert az RMDSZ országos kampánykörútján leggyakrabban feltett kérdés, hogy miért bukott el a közös lista, illetve mi lesz, ha az RMDSZ kiesik az Európai Parlamentből. Az emberek aggódnak a választási eredményekért, az Európai Parlamenti választásokat pedig az erdélyi magyarság körében széles érdeklődés övezi – hangsúlyozta a szenátor.

Frunda emellett rámutatott: a magyar közösség várhatóan fokozott választói mobilitása ellenére az emberek nem tudják, miből áll az Európai Parlament, illetve összetévesztik azt egy országos fórummal. Éppen ezért a párt november 23-ig, a kampány végéig a választók tájékoztatására helyezi a hangsúlyt, és arra, hogy minden egyes településre eljusson.

Újságírói kérdésre az RMDSZ EP-listavezetője hangsúlyozta: a párt álláspontja szerint Tőkés László független jelöltnek nincs esélye a bejutásra, vagy az RMDSZ szerez europarlamenti mandátumot, vagy mindkét fél kiesik az EP-ből. Ennek ellenére a találkozásokból az a következtetés vonható le, hogy az emberek nagy számban elmennek szavazni november 25-én, sőt szűk körben kölcsönös tájékoztatási kampányt folytatnak – fogalmazta meg tapasztalatait Frunda. (tudósítónktól)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS