2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vegyesvállalat létrehozásával próbál a piacon maradni az OTP nyugdíjbiztosítója

2007. október 30. 13:09, utolsó frissítés: 2007. október 31. 11:43

Az OTP Románia magánnyugdíj-biztosítója, az OTP Fond de Pensii vegyes vállalat (joint venture) létrehozását fontolgatja egy másik piaci szereplővel együtt azért, hogy talpon maradhasson az egy hónappal korábban beindult magánnyugdíj-biztosítási piacon.

Vasile Marius Florea, az OTP Fond de Pensii elnöke kijelentette, hogy jövő márciustól vegyes vállalatot hozhatnak létre egy másik piaci szereplővel, de akár a román magánnyugdíj-biztosítási piacon tevékenykedő többi tizenhét cég valamelyikének megvásárlása mellett is dönthetnek.

Florea szerint annak függvényében határoznak majd, hogy a következő hónapokban hány ügyféllel sikerül szerződést kötniük. Az ügyféltoborzásban az OTP Fond de Pensii eddig alaposan lemaradt, ugyanis mindössze 3256 személlyel kötött szerződést. Az OTP-sek azonban remélik, hogy az év végig elérik majd az 50 ezer ügyfelet.

A több mint négy millió potenciális ügyfélnek több mint a 30 százaléka csatlakozott már a piacon működő 18 magánbiztosítóhoz, az eddig regisztrált alkalmazottak 86 százalékát öt biztosító gyűjtötte össze. Ez a piac koncentrációját vetíti előre.

Mircea Oancea, a magánnyugdíj-biztosítókat ellenőrző hatóság vezetője közölte: törvénymódosítást terveznek annak érdekében, hogy ne csökkenjen le túlságosan a piaci szereplők száma, ugyanis ez korlátozná az ügyfelek szabad választási lehetőségét. Éppen ezért csak a körülbelül azonos számú ügyféllel rendelkező cégek összeolvadását teszik majd lehetővé – mondta Oancea a Ziarul Financiarnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS