2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sógor: az “Új Honfoglalás” nem lóval, íjjal való térfoglalást jelent

2007. október 30. 13:09, utolsó frissítés: 13:17

Román nemzetiségű választókkal illetve vegyes házasságban élőkkel is találkoztak az RMDSZ EP-jelöltjei eddigi egyhetes kampánykörútjukon – tájékoztatott erről Sógor Csaba, a párt EP-listájának második helyezettje október 30-án, Kolozsváron. Elmagyaráztuk nekik, hogy az Új Honfoglalás szlogen nem lóval és íjjal történő területhódítást jelent, hanem Európa meghódítását minden kisebbségben élő nemzetiség által – hangoztatta a befutó helyen szereplő EP-jelölt.

Orbán Viktor Fidesz-elnök erdélyi látogatásáról az eredeti hivatása szerint lelkész EP-jelölt elmondta: örvend annak, hogy a volt magyar miniszterelnök az RMDSZ-nek is kampányol. “Nem ijedtem meg annyira a volt magyar miniszterelnök EP-kampányától, hisz olyan embert támogat, amilyen én magam is vagyok” – vélekedett Sógor. Mint mondta, Tőkés és az RMDSZ jelöltjei között az a hasonlóság, hogy mindkét fél szívvel és nemcsak fejjel tud gondolkodni, másszóval van jövőképe – utalt az EP-jelölt Orbán Viktor Avasújvárosban tett kijelentésére.

Frunda György EP-listavezető a Sógorral közösen tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, az RMDSZ nem csupán a romániai magyar kisebbséget kívánja képviselni Brüsszelben, hanem más nemzeti kisebbségeket is. Mint arról beszámolt, az egyhetes kampánykörúton néhány településen a sváb, illetve a német kisebbség képviselőivel is találkozott.

A listavezető kiemelte: el kell mondani, hogy nem az ország, hanem a választók érdekeit fogják képviselni a brüsszeli parlamentbe delegált politikusok. “Az ország érdekeit az egyes államok nem az Európai Parlamentben, hanem az Európa Tanácsban (ET) képviselik” – mutatott rá az EP-jelölt. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS