2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezer bukaresti lakást épít egy budapesti cég

2007. október 30. 17:38, utolsó frissítés: 17:38

Bukarest Pipera lakónegyedében 40 ezer négyzetméternyi területet vásárolt az Ablon Group Limited budapesti székhelyű ingatlanfejlesztő cég, amely mintegy ezer lakást, továbbá kereskedelmi egységeket és irodahelységeket magában foglaló ingatlanépítési projektet készül megvalósítani ezen a helyen – írta keddi számában a Ziarul Financiar.

A napilap szerint a cég 18,5 millió eurót fizetett az említett területért, amelyen összesen 120 ezer négyzetméter hasznos területet tervez kiépíteni, ebből 72 ezer négyzetmétert mintegy ezer lakás tenne ki, 28 ezer négyzetmétert pedig üzlet- és irodahelységek alkotnának. A projekt révén a cég 185-205 millió eurós bevételre számít.

A lap emlékeztet, hogy az Ablon négy hónappal ezelőtt a Pipera negyedben már vásárolt egy másik területet, ahol lakónegyedet kíván emelni. A vállalat azelőtt is vett építési területeket a fővárosban és az ahhoz közel fekvő településen, Mogosoaiában, 1800 lakás és 116 villa építése céljából.

Az 1993-ban alapított Ablon Budapest mellett Prágában és Bukarestben is tevékenykedik, portfóliójába iroda, lakó-, kereskedelmi, logisztikai és szállodai ingatlanok is tartoznak. Eddig 13 helyszínen 15 sikeres projektet fejezett be, jelenleg 19 helyszínen 34 fejlesztési projekttel rendelkezik a három nagyvárosban. A társaság részvényeit február elején bevezették az Alternatív Befektetési Piacra ("AIM").

A lap szerint a cég romániai portfóliójába ma már 4 ezer lakás, valamint 41 ezer négyzetméter üzlet és irodaház tartozik, melynek építését vagy felújítását öt éven belül kívánja végrehajtani. Az Ablon Romániában eddig mintegy 43 millió eurót fektetett be területvásárlásb Bukarestben és a fővárossal határos körzetekben – véli tudni a Ziarul Financiar.

Uri Heller, az Ablon alapítója és vezérigazgatója korábbi nyilatkozatában elmondta: cége Európa leggyorsabban növekvő és legjövedelmezőbb ingatlanpiacain van jelen, olyan országokban, amelyek gazdaságai kihasználják az Európai Unióhoz történő csatlakozást. Az Ablon célja, hogy vezető ingatlanfejlesztővé váljon Közép- és Kelet-Európa számos nagyvárosában – mondta a vezérigazgató. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS