2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassót is elérte az ingatlanberuházási láz

2007. október 31. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

Brassót is elérte a hazai ingatlan-beruházási láz: az Evenimentul Zilei című napilap adatai szerint Brassóban a legnagyobb lakásépítési projektet az osztrák Koch and Partner beruházó indítja el. A 87 millió euróra becsült beruházás nyomán összesen 1800 apartmant alakítanak majd ki a lakóparkban, amely kereskedelmi központot és sportkomplexumot is befogad majd.

A másik, Tampa Gardens elnevezésű projekt keretében 256 lakrészt adnak majd át. A mintegy 300 ezer lakosú város külső részeiben több villanegyed kiépítése is folyamatban van, több mint száz lakóházzal.

Brassó központját sem kerülte el az ingatlan-beruházási láz, hiszen várhatóan jövő tavasszal kezdik el a Bellevue Residence és a Europe Residence nevet viselő lakásépítési projektek megvalósítását, ennek keretében közel 260 lakrész készül el.

A város földrajzi fekvése azonban gátat szabhat az ingatlan-beruházásoknak, mivel kevés a beépítetlen felület. Emiatt Románia többi településéhez hasonlóan Brassó központjában is elszabadultak az ingatlanárak. Megoldásként körvonalazódik a hatalmas gyárak lebontása és lakóparkokká való átalakítása.

A francia tulajdonban lévő helyi szerszámgyárat például elköltöztették a Brassóval szomszédos egyik településre, az ott maradt telket eladták, s most az osztrák Immoeast ingatlanberuházó indít e helyen 100 millió értékű lakásprojektet. A brassói Tractorul traktorgyár tulajdonosai is jelezték: elköltöztethetik a gyárat, hogy eladhassák majd az így felszabadult 126 hektár nagyságú területet.

Az ingatlan-beruházók másik nagy erdélyi célpontja Kolozsvár, ahol a következő években összesen több mint félmilliárd euró értékű lakásprojektet akarnak megvalósítani. Ennek eredményeként több mint 12 ezer lakás épülhet a városban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS