2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A román bevándorlók kiutasítására készül az olasz kormány

2007. november 02. 15:07, utolsó frissítés: 2007. november 03. 10:02

Megkezdték az előkészületeket a közrendet veszélyeztető bevándorlók kilakoltatására az olaszországi hatóságok – hivatkozik a Le Republica napilapra a Hotnews. A gyors intézkedéseket azt követően hozták, hogy a héten Rómában brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt egy olasz nőt egy román állampolgár.

Róma, Milánó, Nápoly, Torino és Firenze prefektúra hivatalai elkezdték az országból kiutasított idegenek feketelistájának összeállítását, ebből legtöbb – mintegy öt ezer személy – román állampolgárságú, tekintettel, hogy Olaszországban számottevő román közösség él.

A Prodi-kabinet szerdán, vagyis október 31-én a bűncselekményeket elkövető bevándorlók kiutasítására hozott rendeletet, amit Giorgio Napolitano elnök azonnal ki is hirdetett. A rendelet egyelőre nem törvényerejű, elsősorban a már valamilyen bűncselekményeket elkövető, nagykorú, eu állampolgár és 10 évnél kevesebb tartózkodással rendelkező bevándorlókat érinti. A kiutasításokra vonatkozó döntések nem támadhatóak meg törvényszéken.

Az olasz igazságügyminiszter mindeközben jelezte: számításba veszik az Olaszországban mintegy 100 büntetését letöltő, román állampolgárságú fogoly átszállítását Romániába. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS