2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Súlyosan bántalmaztak három romániai vendégmunkást Róma egyik külvárosában

2007. november 03. 18:58, utolsó frissítés: 2007. november 06. 11:19

Három román állampolgárt botokkal vertek meg péntek este Rómában, a Tor Bella Monaca negyedben, Casilina környékén. Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint a három áldozatot egy körülbelül tízfős, az egész arcot eltakaró csuklyákat viselő csoport támadta meg, miközben egy szupermarketben bevásárlásaikat intézték.

A három áldozatot a környékbeli kórházak sürgősségi osztályaira szállították be. A Tor Bella Monaca negyedet kedvelik a romániai bevándorlók: esténként sok vendégmunkás-társaságot lehet látni az utcán, akik a munkaidő lejártával a boltokban vásárolt sörüket az utcán fogyasztják el. A rómaiak a 105-ös autóbuszvonalat – mely a belvárost, a Termini főpályaudvart köti össze Casilinával – a "legveszélyesebb járatnak" tartják.

Az incidens feltehetően összefüggésben van az össznépi felháborodással Olaszországban, mely amiatt tört ki, hogy rendőrségi információk szerint egy Romániából bevándorolt férfi szerdán megerőszakolt és meggyilkot egy 47 éves olasz nőt.

A súlyosan sérült, kómába esett áldozat csütörtök este meghalt a kórházban; szombaton ravatalozták fel a Jézus király (Cristo Re) templomban Rómában. Giovanna Reggiani temetésén megjelent a konzervatív bevándorlási politikájáról ismert római főpolgármester, Valter Veltroni, a jobboldali ellenzék több politikusa, és Olaszország volt államfője is.

A bukaresti Egyetem téren – az 1990. tavaszi diáktüntetések színhelyén – misét tartottak Giovanna Reggiani emlékére: több tucat járókelő imát mondott érte, gyertyát gyújtott, virágot helyezett el a téren. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS