2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az EB-t értesíti kitoloncolás-ügyben Băsescu

2007. november 05. 10:08, utolsó frissítés: 10:08

Felszólította Adrian Cioroianu külügyminisztert Traian Băsescu államfő, hogy kérje az Európai Bizottság (EB) közbenjárását az olaszországi román bűnöző bevándorlók kitoloncolására hozott törvény ügyében. Az elnök azt kéri az EB-től, foglaljon állást az európai unió állampolgárainak kitoloncolására kidolgozott törvény kapcsán, és teremtsen jogi alapot a roma közösség társadalmi beillesztésének megkönnyítésére.

Az elnök vasárnap esti sajtótájékoztatóján többek között arról is biztosította az Olaszországban becsületesen dolgozó román állampolgárokat, hogy a román állam megvédi jogaikat és kiáll mellettük. Emellett felhívta a figyelmet: a román nagykövetségeknek és konzulátusoknak rendkívül hiányosak az ismereteik a külföldön dolgozó román állampolgárokról.

Vasárnap este Rómában az október 30-i gyilkosságot követően, több száz, főként a Fuertza Nueva újfasiszta csoporthoz tartozó olasz lakos szervezett utcai felvonulást a bevándorló románok ellen. A megnyilvánulás végül tömegoszlatásba torkollott. Pénteken, azaz november 2-án este egy ipari parkolóban rajtaütésszerűen támadott rá további négy román állampolgárra egy tíz személyből álló, elmaszkírozott csoport. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS