2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: elég volt abból, hogy mások beszéljenek a magyarság nevében

2007. november 05. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

Nem szolgának megyünk az Európai Unióba, hanem azért, hogy odavigyük hagyományainkat, értékeinket, tudásunkat, a székely ember leleményét, de főként azért, hogy Brüsszelben is mi dönthessünk minket minket érintő kérdésben – hangsúlyozta Markó Béla RMDSZ-elnök, november 3-án, Gyergyóalfaluban, a tizedik alkalommal megrendezett Gazdanapi Sokadalmon tartott kampánybeszédében.

Az elnök leszögezte: elég volt abból, hogy mások beszéljenek a magyarság nevében, hogy mások mondják meg, mi fáj a magyar közösségnek.

Markó történelmi utalásaiban kifejtette: a székelyeket sohasem kényeztette el a történelem; a tatárok, törökök és németek után most a románok próbálják megmondani a magyarságnak, hogy nincsen otthon azon a földön, ahol ezer éve él. Itt az ideje, hogy véget vessünk ennek a balszerencsés történelmi sorozatnak, itt az ideje, hogy kimondjuk: ez a haza a miénk is, de csak akkor a miénk igazán, ha miénk a jog, az igazság, a méltányosság és az egyenlőség – fejtegette az RMDSZ első embere. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS