2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szennyezés miatt öt ipari üzem működési engedélyét vonta meg a zöld tárca

2007. november 06. 13:55, utolsó frissítés: 14:31

Öt ipari üzem működési engedélyét vonta meg a környezetvédelmi minisztérium (MMDD), amiért nem tették meg az integrált cselekvési környezetvédelmi engedély cselekvési tervébe foglalt lépéseket – jelentette be sajtótájékoztató keretében Korodi Attila, a zöld tárca államtitkára.

A beszüntetett tevékenységű vállalatok a tordai Casirom, a nagybányai Romaltyn Mining, a bonchidai Agroflip, és a dicsőszentmártoni székhelyű Carbid Fox, emellett a Râmnicu Sărat-i Venus Oil Reg cégek. Mint Korodi elmondta, ezeknek a vállalatoknak nem sikerült felzárkózni az Európai Unió integrált szennyezés-megelőzési programjához és nem teljesítették az integrált szennyezés-megelőzésre és csökkentésre vonatkozó európai uniós IPPC irányelvet.

A tárcavezető szerint a minisztérium 2007 elején 660 ipari berendezés helyzetét mérte fel, ebből 161 esetben meghosszabbították az átmeneti periódust, 499 esetben pedig nem rendeltek el átmeneti időszakot. A környzetvédelmi előírásokat nem teljesítő cégek október 30-ig kaptak haladákot a felzárkózásra. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS