2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország legnagyobb szórakoztató központjává alakítják a bukaresti Rádió Házat

2007. november 06. 15:43, utolsó frissítés: 2007. november 07. 10:17

Újjáépítik a jelenleg félkész állapotban lévő, Bukarest központjában található Rádió Házat és szórakoztató központtá alakítják. A beruházási munkálatok nyomán 600 ezer négyzetméteren koncertterem, kiállítási csarnok, bevásárlóközpont, szálloda, irodahelyiség épül, de hasznosítják az udvart is.

Emellett a komplexumban egy kuriózum, a londoninál tíz méterrel nagyobb óriáskerék is helyet kap, ahonnan az egész fővárost látni lehet majd. Az épület belső részét lerombolják, belső terét pedig teljes egészében megváltoztatják, a külső formán viszont nem változtatnak. Az átalakítandó ingatlan egyébként a Parlament Háza után a főváros második legnagyobb épülete.

A Dâmboviţa Center néven futó beruházási tervet Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter ismertette a héten. Mint azt Borbély kifejtette, jelképesnek tekinthető, hogy a magán-és a közszféra összefogásával olyan szerződést sikerült kötni, amely révén újrarajzolják Bukarest arculatát. A kommunista rendszer félig kész megalomán építkezéséből – egy megközelítőleg 500 millió eurós beruházással – a főváros legnagyobb kulturális és szórakoztató komplexumát építik fel – jelentette ki a tárcavezető.

Borbély beszámolója szerint a cégek bérleti szerződése a Dâmboviţa Centerrel 49 évre szól, ezek után a komplexum az állam tulajdonába kerül vissza. A projekt egy 11 ezer négyzetméteres, tizenegy emeletes irodaházzal bővült, mely 2009-re készül el, s mely a központi hatóság tulajdona. Ugyanakkor a Dâmboviţa Center Kht. keretén belül a központi hatóságot képviselő Országos Befektetési Társaság részét 10-ről 15 százalékra növelték. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS