2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Támogatja az egyetemi központok távközlési kutatásokba való bevonását Winkler

2007. november 08. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

„Kiemelten fontosnak tartom az egyetemi központok és kutatóintézetek közötti intenzív kapcsolattartást annak érdekében, hogy minél több fiatal szakértőt vonjanak be a kutatási tevékenységbe” – nyilatkozta Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter szerdán, november 7.-én, azt követően, hogy az Országos Távközlési Kutatóintézet vezetőségével folytatott szakmai megbeszélést Bukarestben.

A találkozó keretében az intézet szakemberei beszámoltak a folyamatban lévő és jövő évi projektekről.

Az együttműködés apropóján Winkler a szakmai találkozón kifejtette, meg kell találni azokat a hatékony és gyors mechanizmusokat, amelyek által hasznosíthatóak a kutatási eredmények a távközlés területén.

A szaktárca alárendeltségébe tartozó kutatóintézet tevékenységét tekintve, szakirányú kutatásokat, tanulmányokat készít, valamint technikai véleményezést és konzultációkat végez a rádiókommunikáció, elektronikus távközlési hálózatok és telematika területén.

Jelenleg négy nagyméretű terven dolgozik. A projektek költségeit az Országos Tudományos Kutatási Hatóság és a kutatások kedvezményezettjei finanszírozzák. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS