2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein is Rómában tárgyal

2007. november 08. 17:24, utolsó frissítés: 17:24

Az olasz parlament külügyi bizottságának meghívására Rómába látogatnak a hónap végén a román parlament külügyi bizottságainak tagjai. A tárgyalásokra november 28-30. között kerül sor - jelentette be mai sajtótájékzotatóján Eckstein-Kovács Péter, aki maga is tagja lesz a küldöttségnek.

A szenátor olyan hibának tartja a külügyminiszter nagy vihart kavart kommentárját, amelyért egy politikusnak máshol már le kellett volna mondania. Az RMDSZ politikusa szerint Adrian Cioroianu kijelentéseivel szemben nem lesznek elnézőek nemzetközi téren. Eckstein fontosnak tartotta kihangúlyozni, hogy a külügyminisztert képzett szakembernek és jó liberálisnak tartja, így annál inkább meglepték kijelentései.

Eckstein szerint legjobb megoldás az Olaszországban kialakult helyzetre az lenne, ha a román igazságszolgáltatás gyakrabban alkalmazná az ország területének elhagyására vonatkozó tiltást. Ha például egy személyt egy év alatt háromszor is megbüntetnek prostitúcióért, akkor a rendőrség fordulhasson az igazsásgszolgáltatáshoz azzal a kéréssel, hogy az illető ne hagyhassa el az országot bizonyos ideig. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS