2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Január 1-ig új vezetőséget választ a BBTE

2007. november 12. 16:03, utolsó frissítés: 16:41

Új vezetőséget választ január 1-ig a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE), mivel az egyetem jelenlegi vezetőségének mandátuma másfél hónapon belül lejár.

Január 1-ig lezajlik a tanszékvezetők, kari tanács tagjainak, dékánoknak, illetve az egyetemi szenátoroknak a megválasztása. December 30-án lesz az új szenátusnak az alakuló gyűlése, ekkor választják meg a BBTE új rektorát, és hagyják jóvá a rektorhelyettes-jelöltek mandátumát.

Ezzel párhuzamosan az egyetem magyar tagozta is megválasztja a tagozat-vezetőket, minden szinten, illetve képviselőket jelöl kari és összegyetemi szintű testületekbe. Az alulról felfelé történő választási rendszerrel kialakuló testület a magyar tagozat vezetőtanácsa. Ez választja meg a magyar tagozatvezető-rektorhelyettest.

A jelenleg hivatalban levő, és múlt télen előrehozott választásokkal jelölt tagozatvezető, Magyari Tivadar rektorhelyettes körlevelet küldött valamennyi magyar oktatónak:

„(...) Kérem a kollegákat, hogy válasszanak olyan vezetőket, akikben megbíznak, akikről úgy tartják, hogy megfelelő szakértelemmel képviselhetik a magyar felsőoktatás érdekeit, akik megfelelően kommunikálnak mandátumuk alatt azokkal, akik választották őket. Legyen esélye a magyar oktatóknak a legalkalmasabbnak tartott személyeket indítani tanszéki szintről a kari tanácsi tagság felé, a kari tisztség vagy akár a magyar tagozat-vezető rektorhelyettesi tisztség felé! Legyen esélye a magyar tagozatnak, ha úgy dönt, le akar váltani bennünket, a jelenlegi tagozat-vezetést! (...) Kívánok önöknek bölcsességet!” (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS