2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarország valószínűleg teljesen megnyitja a munkaerőpiacát a román állampolgárok előtt – mondta Markó

2007. november 12. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Senki nem tartja különleges eseménynek a napokban Szebenben sorrakerülő magyar-román együttes kormányülést, és ez pozitív dolog – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Markó Béla. Az RMDSZ-elnök az együttes kormányülésen napirendre kerülő témákkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy Magyarország várhatóan teljesen megnyitja a munkaerőpiacát a román állampolgárok előtt.

Markó a külföldi munkavállalással kapcsolatban kitért az ún. Mailat-ügyre, illetve annak olaszországi és romániai utórezgéseire. Elmondta, Románia és Bulgária EU-csatlakozásának megszavazásával a tagállamok nem csak a bővülés előnyeit, de annak hátrányait is elfogadták. Markó szerint szemléletváltásra van szükség, ami romák helyzetének a kezelését, illetve javítását illeti.

Az RMDSZ-elnök csalódásának adott hangot az EP-választási kampánnyal kapcsolatban mondván, hogy egyik párt sem európai kérdéseket tol előtérbe, így a szavazóknak kevés esélyük van a tájékozódásra és az érdemi választásra. „Fura politikai osztályunk van” - sommázott az elnök, hozzátéve, hogy a politikai osztály reformjára az egyéni választókerületes szavazási rendszer nem alkalmas. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS