2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Testület alakult az ENSZ-ben a környezetkímélő gazdasági fejlődésért

2007. november 13. 14:04, utolsó frissítés: 14:08

A gazdaság környezetkímélő fejlődéséért felelős ENSZ-testület alakult múlt pénteken, azaz november 9-én. A békefenntartó szervezeten belüli szerv a fenntartható és környezetkímélő gazdasági fejlődést szeretné elősegíteni. A környezetkímélő gazdasági fejlődés lényege, a közeljövőben úgy gyarapítani a termékkínálatot és szolgáltatásokat, hogy azok előállítására és megszervezésére kevesebb természeti erőforrást használjanak fel.

A testület létrejötte kapcsán Korodi Attila a zöld tárca vezetője az Erdély FM-nek elmondta: az ENSZ-testület egy újabb szint a klímaváltozás ügyében végzett tudományos munkára, ez a struktúra viszont nem kötődik semmilyen állami intézményhez. A környezetvédelmi miniszter arról is tájékoztatott, hogy a testület első ülésének házigazdája Magyarország lesz.

“Jelen pillanatban nincs tudomásom arról, hogy román tudós dolgozna ebben a munkacsoportban, viszont az alakuló találkozón részt vettünk mi is megfigyelőként, mivel a szentendrei regionális környezetvédelmi központnak mi is tagjai vagyunk” – nyilatkozta Korodi.

Jelenleg az EU természeti erőforrásainak 70 százalékát határain kívülről, például Afrikából szerzi be, ezért az uniónak ezeket az államokat is segítenie kellene a környezetkímélő gazdasági fejlődésben. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS