2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarest-Kolozsvár járatot tervez februártól a Wizz Air

2007. november 13. 15:18, utolsó frissítés: 16:06

Bukarest-Kolozsvár belföldi járatokat indítana a Wizz Air légitársaság 2008 február végétől amellett, hogy ettől az időponttól Brüsszelbe és Milánóba is repülnek majd a cég gépei.

A Bukarest és Kolozsvár közötti útvonal már régóta felkeltette a diszkont légitársaságok érdeklődését – emlékeztet a Cotidianul –, de eddig csak a 33 százalékos piaci részesedéssel vezető pozícióban lévő BlueAir indított ilyen járatot tavaly. Ezt azonban hamarosan megszüntette, mivel nem volt nyereséges.

A diszkont légi társaságok romániai piacán 24 százalékos részesedéssel második helyen lévő Wizz Air-nek a Tarom állami légi szolgáltatóval kell megküzdenie, amely naponta több járatot is működtet a szóban forgó útvonalon.

A Wizz Air alacsony árakkal próbál betörni a belföldi járatok piacára. A Cotidianul információi szerint a Bukarest-Kolozsvár útvonalra a jegyek átlagára 100 lej, vagyis 29 euró körül mozog, ami egyébként egy erre az útvonalra kifizetett vonatjegy áránál olcsóbb.

Váradi József, a Wizz Air elnöke a vállalat stratégiája apropóján az ÚMSZ-nek elmondta: a diszkont légitársaságok belföldi járatok iránti érdeklődése azt jelenti, hogy a román légi szállítás piaca a következő három év alatt jelentős változásokon megy át. "A román piacról több társaság is ki fog vonulni az elkövetkező években, és csak a nyereséges társaságok, illetve járatok maradnak meg" – ecsetelte Váradi.

Az országban működő olcsó légi társaságok utasainak száma 2007-ben várhatóan megközelíti a kétmilliót, vagyis a cégek forgalma 25 százalékkal nő.

A diszkont társaságok részesedése a romániai légi szállítási piacból egyelőre csak a 8–9 százalékot éri el, de jövőre elérheti az európai átlaghoz közelebb álló 17 százalékot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS