2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olaszország: majdnem letartóztatták az aranypálmás színésznőt

2007. november 15. 10:18, utolsó frissítés: 17:00

Egy gyermekcsempésszel keverték össze a carabinierik Laura Vasiliut, az Aranypálma-nyertes román film, a 4 hónap, 3 hét és 2 nap egyik főszerepét játszó színésznőt.

Vasiliura a csendőrség törte rá Torinóban szállodai szobájának ajtaját, majd megmotozták, s majdnem le is tartóztatták. A carabinieriket az a szerződés győzte meg a tévedésről, mely bizonyította: 3 hónap, 4 hét és 2 nap abortáló diáklányát, Gabiţát játszó színésznő egy olasz produkciós iroda felkérésére éppen forgatáson tartózkodik az északolasz nagyvárosban – jelenti a Gândul napilap online kiadása.

Vasiliu leszólt a portára, mikor a dörömbölést az ajtón meghallotta, azonban a recepciósok csak annyit közöltek: senki sem tud intézkedni. Miután a tévedésre fény derült, a csendőrök elnézést kértek Vasiliutól. A hírek szerint a hatóságok egy hasonló nevű gyermekcsempész után nyomoztak.

Románia torinói konzula már felvette a kapcsolatot az olasz rendőrséggel, és felhívta a hatóságok figyelmét a carabinierik erőszakos fellépésére. Vasiliu az eset nyomán más szállodába költözik; a forgatás december 15-ig tart. A torinói konzul, Alexandru Dumitrescu még annyit közölt az eset kapcsán, hogy a színésznő nem szeretné, ha túlságos médiafigyelem irányulna az incidensre. A konzul elmondta: egyébként Torinóban nem jellemző az idegengyűlölet.

Laura Vasiliu a készülő olasz filmben amúgy egy Olaszországba bevándorló román fiatalt játszik, aki otthoni középosztályi státuszát feladva emigrál, s emiatt megalázó helyzetek sorát éli át. A film címe: Éjszaka. (gândul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS