2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Funar kitiltaná az országból az amerikai nagykövetet

2007. november 16. 14:46, utolsó frissítés: 15:18

Kitiltaná és nemkívánatos személlyé nyilváníttatná Nicholas F.Taubmant, az USA bukaresti nagykövetét Gheorghe Funar nagy-romániás (PRM) szenátor, amennyiben döntéshozó helyzetben lenne a Tăriceanu-kabinet helyében.

A háromszoros kolozsvári ex-polgármester szerint, az amerikai diplomata összetévesztette valamelyik USA-beli gyarmattal Romániát, mikor az itteni büntetőtörvénykönyv módosításait bírálta – a szenátor szerint más magyarázat aligha létezik arra, hogy Taubman beavatkozott az ország belügyeibe.

Funar arról beszélt, hogy, ha a Tăriceanu-kabinet helyében lett volna, az amerikai hivatalosság kijelentésére azonnal összehívta volna a kormányt, és Taubman országból való kitiltásáról döntött volna, majd felültette volna a nagykövetet a Bukarest-Washington repülőjáratra.

A politikus arra hivatkozott, hogy feltehetően egyetlen Washingtonba delegált nagykövet sem engedné meg magának, hogy az ottani jogszabályokat vagy jogszabálymódosításokat bírálja.

Taubman november 15-én nyilvánított véleményt a parlament legutóbbi büntetőtörvénykönyvben eszközölt jogszabálymódosításairól, melyek szerinte alapvetően behatárolják az ügyészek nyomozói hatáskörét a közeljövőben. (mediafax.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS