2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A vártnál jóval kevesebb román állampolgárt utasítottak ki Olaszországból

2007. november 19. 10:37, utolsó frissítés: 15:44

Összesen 117 román állampolgár kiutasítását rendelték el az olasz hatóságok két hét alatt, amióta az olasz kormány rendeletet hozott a társadalomra veszélyesnek ítélt uniós állampolgárok kitoloncolásának megkönnyítéséről – jelentette a vasárnapi olasz sajtó.

A rendelet által érintett 117 román állampolgárból többen már elhagyták az országot, mások a hazatelepítésükre várnak, ismét másokat befogadó központokban helyeztek el – írta a Corriere della Sera a belügyminisztérium adataira hivatkozva.

"Módszeresen és szabályosan járunk el. Azoknak a személyeknek a kiutasítását tekintjük elsődlegesnek, akik korábban súlyos bűncselekményt követtek el, tehát veszélyt jelentenek – közölte a napilappal az északnyugat-olaszországi Genova prefektusa, ahonnan húsz embert utasítottak ki.

A számok jóval alatta maradnak annak, amire a hatóságok a rendelet meghozásakor számítottak: a rendőrség 1500 külföldi kiutasításával számolt csak a fővárosból, Franco Frattini, az Európai Bizottság bevándorlási biztosa, a Berlusconi-kormány volt minisztere pedig legkevesebb 4000-5000 kiutasításról beszélt újságíróknak.

Hivatalos adatok szerint Olaszországban mintegy 342 ezer román állampolgár él, de a Caritas katolikus segélyszervezet a számukat 556 ezerre becsüli. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS