2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Autóregisztrációs adóügyben tárgyal Vosganian és Korodi a héten Brüsszelben

2007. november 20. 10:04, utolsó frissítés: 10:46

Az új autóregisztrációs adóról tárgyal a héten az Európai Bizottság (EB) illetékeseivel Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter és Korodi Attila környezetvédelmi miniszter – jelentette be a gazdasági tárca vezetője.

A látogatás célja Vosganian szerint, hogy rábírják az EB adóügyi bizottságát, mihamarabb szögezze le a hazai új autóregisztrációs adót. A miniszter azt sérelmezte, hogy az EB-vel folytatott sorozatos szakmai egyeztetések ellenére, még mindig nem készült el a gépjárműbeiratási díjakra vonatkozó ajánlás, miközben a román hatóságok megfogalmazták saját ajánlásaikat, és a romániai autópiaci árakról is jelentést küldtek Brüsszelbe.

A kormány legutóbb november 8-án tárgyalt az EB adóügyi hivatalával az autóregisztrációs adó megállapításáról. Májusban az adóügyi hivatal úgy értékelte, a hazai gépjárművek forgalomba iratásakor kezelt adók túlságosan magasak, elsősorban a használt autót vásárlókat diszkriminálja. Miután az EB több ízben felszólította a Tăriceanu-kabinetet, csökkentse az autóregisztrációs adót – ellenkező esetben az európai bíróságra viszi az ügyet – a kabinet hajlandó volt megtenni a lépést. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS