2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatmillió euró nettó nyereséget valósított meg az év első kilenc hónapjában a MOL Románia

2007. november 20. 14:11, utolsó frissítés: 14:11

Az év első kilenc hónapjában hatmillió euró adózott bevételt ért el a MOL Románia, ez az érték megközelíti a tavaly egész évben elért nyereség szintjét – számol be a cég sajtóközleményére hivatkozva az MTI.

Az üzemanyag-eladás a tavalyi év hasonló időszakához képest 4,2 százalékkal esett vissza, a kiskereskedelmi piaci részesedés 2007 első három negyedévére számítva pedig 12,4 százalékot tesz ki.

A MOL Románia töltőállomás-hálózatának hatékonyabbá tétele, valamint a Petrom olajtársasággal megkötött csere – amelynek során a MOL 30 töltőállomást adott el a Petromnak, felvásárolt 11-et, és megnyitott egy új töltőállomást – eredményeként az üzleti forgalom 8 százalékkal lett kisebb az előző év első kilenc hónapjához viszonyítva.

A kiskereskedelmi hálózat hatékonyságát bizonyítja az a tény, hogy bár a benzinkutak száma 13 százalékkal csökkent az előző évhez képest, az egységenkénti átlagos értékesítés 11 százalékkal meghaladta a 2006-os év hasonló időszakának adatait - áll a közleményben.

"Az év első kilenc hónapjában megvalósított eredmények hasonlóak a tavalyihoz, annak ellenére, hogy a töltőállomás-hálózatot 18 benzinkúttal csökkentettük a hatékonyság növelése érdekében” – nyilatkozta Szalay Zsolt, a MOL romániai kirendeltségének igazgatója hozzátéve, hogy a 2006-os stratégiájuk sikeres volt. Rámutatott: az egységenkénti átlagos értékesítés a legfontosabb mutató egy olajipari cég kiskereskedelmi hatékonysága szempontjából.

Az idén a MOL Románia 15,4 millió eurót fordít hálózatának bővítésére, várhatóan kilenc újabb benzinkúttal nő töltőállomásaik száma. Másik céljuk az, hogy növeljék a kenőanyag divízió tevékenységét és hatékonyságát a helyi piacon – olvasható a közleményben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS