2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Chiuariu: az ügyészek egyetlen komolyabb korrupciós ügyet sem oldottak meg!

2007. november 20. 16:14, utolsó frissítés: 16:14

Kemény hangnemben bírálta a romániai ügyészeket a külföldi sajtónak Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter, aki szerint a hazai ügyészek leggyakrabban összetévesztik az igazságszolgáltatásból fakadó függetlenségüket a felelőtlenséggel. A tárcavezető szerint az igazságszolgáltatási szervek eddig egyetlen komolyabb korrupciós ügyet sem oldottak meg, emellett erőszakos magatartásukkal egyenesen akadáyozzák az igazságügyi reformok véghezvitelét és a korrupcióellenes küzdelmet.

„Eddig túl sok garancia nem létezett az igazságszolgáltatás függetlenségére. Most azonban az ügyészek általános erőszakosságának lehetünk tanúi, akik bármit tesznek, nem zárhatóak ki a jogászi pályáról” – kommentált az ügyészekkel nem túl jó viszonyt fenntartó tárcavezető.

Az Európai Bizottság (EB) legközelebb 2008 júniusában mutat be egy újabb jelentést a hazai igazságügyi reformokról. Amennyiben ebben úgy találja, a reformok elégtelenek, életbe léptetheti Romániával szemben az igazságügyi védzáradékot. Ez esetben a hazai bírósági ítéleteket nem ismerik el az Európai Unió más tagállamaiban. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS