2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cs. Gyímesi Éva a Tranzit-Ház titokráciát feltáró kerekasztal-sorozatának új meghívottja

2007. november 21. 17:10, utolsó frissítés: 2007. november 23. 20:56

Párhuzamos (egyetemi) történetek egy szekusdossziéban címmel tart kerekasztal beszélgetést a Tranzit Ház november 24-én, 18 órai kezdettel. Az előadás az Emberi Piramis. Beszélgetések a pártállami diktatúráról című beszélgetéssorozatba illeszkedő esemény, melynek
főmeghívottja ezúttal Cs. Gyímesi Éva irodalmár és Hadházy Zsuzsa szerkesztő.

A titkosszolgálatok dossziéit boncolgató beszélgetéssorozat olyan közbeszéd része és alakítója kíván lenni, amely felvállalja a közelmúlt és a jelen kritikai vizsgálatát, a társadalom működésének, azon belül pedig az irányítási technikáknak és az ellenállási lehetőségeknek az elemzését – tájékoztat a Tranzit Alapítvány.

“Cs. Gyímesi Éva szóbanforgó dossziéja (1975-89) töredéke a sejthető teljes anyagnak. A korabeli titkosszolgálat technikai felszereltsége, a tiltakozások, az ellenállás és a fegyelmezés különböző formái jelennek meg kivetített szövegekben és azok kommentárjaiban"– áll az előadásra felhívó szövegben.

Az Emberi Piramis korábbi meghívottja volt Szilágyi Júlia, Láng Zsolt, Stefano Bottoni, Szabó Levente, Balázs Imre József, Demény Péter, Berszán István, Antal Balázs, Selyem Zsuzsa, Bányai Péter és Tamás Gáspár Miklós. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS